Президентът на КНСБ Пламен Димитров отново се обяви за спешно

...
Президентът на КНСБ Пламен Димитров отново се обяви за спешно
Коментари Харесай

КНСБ иска спешен план за трайно връщане у нас на българската диаспора в Украйна

Президентът на КНСБ Пламен Димитров още веднъж се разгласи за незабавно правене на проект за трайно връщане в България на българската диаспора в Украйна. Той напомни, че КНСБ упорства от две години за национална стратегия за трайно заселване на бесарабски българи от Украйна и Молдова . Димитров сподели това на конгрес „ Равнопоставеност на половете на работното място в изискванията на Ковид-19 пандемия “.

Форумът се провежда от КНСБ, в партньорство с Комисията за равнопоставеността, фамилията, дамите и децата към Конфедерацията и Фондация „ Фридрих Еберт “.

КНСБ приканва с мирни средства да се позволи военния спор, с цел да могат тези към този момент милион-милион и половина бежанци да се върнат по домовете си, сподели Пламен Димитров. Синдикатът осъжда всички дейности, които доведоха до цивилни жертви, прогониха хиляди от домовете им, породиха смут и боязън измежду милиони европейци.

По думите на водача на КНСБ от две години в подтекста на нашата демографска рецесия, КНСБ приканва страната, в партньорство със синдикати и работодатели , да предприеме ограничения за заселване на българи от Украйна, в случай че те имат предпочитание. 

От една страна, нашите сънародници там сега се нуждаят от поддръжка и сигурност. От друга, страната ни е в сериозна демографска рецесия и би трябвало да се стреми да притегли всеки, който има българско съзнание, считат от КНСБ. 

Подобно деяние ще е в синхрон и с Националното тристранно съглашение сред национално представителните организации на служащите, работодателите и държавното управление.

С него през юни 2020 година бе утвърдено да се създаде национална стратегия за заселване в България на жители от трети страни с български генезис. В направения от КНСБ меморандум за социално-икономическото развиване на България през идващите четири години също се упорства за приемане на Национална тактика по миграция, както и създаване на Национална стратегия за привличане в България на хора с български генезис, жители на трети страни.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР