Президентът на КНСБ Пламен Димитров отново се обяви за спешно

...
Президентът на КНСБ Пламен Димитров отново се обяви за спешно
Коментари Харесай

КНСБ иска национална програма за трайно заселване на бесарабски българи от Украйна и Молдова

Президентът на КНСБ Пламен Димитров още веднъж се разгласи за незабавно правене на проект за трайно връщане в България на българската диаспора в Украйна. Той напомни, че КНСБ упорства от две години за национална стратегия за трайно заселване на бесарабски българи от Украйна и Молдова. Димитров сподели това на конгрес „ Равнопоставеност на половете на работното място в изискванията на Ковид-19 пандемия “, предава Българска телеграфна агенция.

Форумът се провежда от КНСБ в партньорство с Комисията за равнопоставеността, фамилията, дамите и децата към Конфедерацията и Фондация „ Фридрих Еберт “.

КНСБ приканва с мирни средства да се позволи военния спор, с цел да могат тези към този момент милион-милион и половина бежанци да се върнат по домовете си. Синдикатът осъжда всички дейности, които доведоха до цивилни жертви, прогониха хиляди от домовете им, породиха смут и боязън измежду милиони европейци.

По думите на Димитров от две години в подтекста на нашата демографска рецесия КНСБ приканва страната, в партньорство със синдикати и работодатели, да предприеме ограничения за заселване на българи от Украйна, в случай че те имат предпочитание.

От една страна, нашите сънародници там сега се нуждаят от поддръжка и сигурност. От друга, страната ни е в сериозна демографска рецесия и би трябвало да се стреми да притегли всеки, който има българско съзнание, считат от КНСБ.

Подобно деяние ще е в синхрон и с Националното тристранно съглашение сред национално представителните организации на служащите, работодателите и държавното управление. С него през юни 2020 година бе утвърдено да се създаде национална стратегия за заселване в България на жители от трети страни с български генезис. В направения от КНСБ меморандум за социално-икономическото развиване на България през идващите четири години също се упорства за приемане на Национална тактика по миграция, както и създаване на Национална стратегия за привличане в България на хора с български генезис, жители на трети страни.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР