Президентът на КНСБ Пламен Димитров нарече неадекватни предложенията на социалното

...
Президентът на КНСБ Пламен Димитров нарече неадекватни предложенията на социалното
Коментари Харесай

Новият механизъм за минималната заплата е неадекватен

Президентът на КНСБ Пламен Димитров назова " несъответстващи " предложенията на общественото министерство за нов механизъм, по който да бъде определяна минималната работна заплата. Едно от предложенията е тя да не се усилва, в случай че в средносрочната бюджетна прогноза за настоящата година е заложен спад на брутния вътрешен артикул, на продуктивността на труда и на други знаци. 

Пред БНР Димитров уточни, че синдикатът чака повече изясненост на плануваното за на следващия ден формалното разискване на другите разновидности от тристранна работна група: 

" Има експертни недомислици. Като там написа, да речем, понижение на растежа на брутния артикул и растежи на инфлацията, което по-точно значи не е ясно, т.е. като има растеж на инфлацията, няма да усилваме минималната заплата ли? Има и доста други неясноти, които желаеме на следващия ден да чуем, въпреки всичко, МТСП какво ще изясни, с цел да разберем какво се предлага, само че като цяло концептуалният метод, видите ли, че би трябвало да имаме моменти, в които минималната заплата надали не да се замразява, за нас не е допустим вид ".
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР