Президентът на Клаус Йоханис се обяви за нарастване на военното

...
Президентът на Клаус Йоханис се обяви за нарастване на военното
Коментари Харесай

Румъния се обяви за увеличаване на военното присъствие на НАТО

Президентът на Клаус Йоханис се разгласи за повишаване на военното наличие на НАТО и Съединени американски щати в страната и в източния фланг на алианса като цяло. Държавният глава направи изявление по този въпрос по време на закриването на срещата на върха на Букурещкия формат, написа БГНЕС.
" Тревожната обстановка със сигурността на Черно море сподели, че сме длъжни да запазим своята зоркост. НАТО би трябвало да укрепи позициите си за въздържане и защита, изключително на източния фланг, единно и координирано от Балтийско до Черно море ”, сподели Йоханис.
 Байдън ще беседва със съдружниците от източния фланг на НАТО Байдън ще беседва със съдружниците от източния фланг на НАТО
Американският президент Джо Байдън ще беседва със съдружниците по източния фланг на НАТО, които ще вземат участие във виртуална среща на върх...
В дневния ред на В9 беше включена и подготовката на срещата на върха на НАТО, която ще се организира на 14 юни в Брюксел с главен акцент върху укрепването на трансатлантическите връзки, съюзната позиция са въздържане и защита на източния фланг, както и разискване на преустройството на алианса в границите на концепцията " НАТО-2030 ".
Във видеоконференцията участваха президентът на Съединени американски щати Джо Байдън, генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг, както и останалите държави-участнички в Букурещкия формат: България, Унгария, Латвия, Литва, Естония, Словакия и Чехия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР