Президентът на Китай Си Дзинпин заяви, че Китай е сигурен,

...
Президентът на Китай Си Дзинпин заяви, че Китай е сигурен,
Коментари Харесай

Си Дзинпин: Вирусът е дявол и не можем да оставим дявола да се скрие

Президентът на Китай Си Дзинпин съобщи, че Китай е сигурен, че победи ковид " демон ", в мнения за китайската държавна телевизия, представен от международните медии.

Коментарите на президента са, откакто в Пекин се срещна с ръководителя на СЗО, с цел да разиска по какъв начин да отбрани китайците и чужденците в региони, наранени от вируса и " вероятни " други възможности за евакуация, съобщи представител на СЗО.

" Вирусът е демон и не можем да оставим дявола да се скрие ", изяснява Си Дзинпин. " Китай ще ускори интернационалното съдействие и приветства присъединяване на СЗО... Китай е убеден в успеха в борбата против вируса. "

Джун Наншан, прочут академик от Китайската национална здравна комисия, съобщи пред формалната осведомителна организация " Синхуа ", че болестта " няма да се усили в огромни мащаби. Вярвам, че би трябвало да доближи връх след седмица или към 10 дни ".

" Смъртността сигурно ще продължи да пада ", макар че до момента не е открито лекуване, само че с помощта на технологиите за поддържане на живот и напъните на откриватели и медицински служащи.

Вирусът се популяризира бързо през Ухан, тъй като " има доста леки случаи, сходни на елементарни настинки ", съобщи за държавния ефирен оператор CCTV Зен Гуан, член на старшия експертен съвет на здравната комисия.

" Битката при Ухан се организира при обстановка, в която няма ясна граница сред нас и врага. В съпоставяне със САРС, новият ковид е по-хитър ", добавя Зен, който е и основен епидемиолог на Китайския център за надзор и предварителна защита на болесттите.

Независимо от това, Зен счита, че обстановката ще се усъвършенства с настъпването на по-топлото време, което " не е удобно за разпространяването на инфекциозни респираторни болести ".

В същото време Европейската комисия съобщи, че може да помогне за финансиране на репатрирането на засегнатите от ковид европейци, който се популяризира бързо в Китай, посредством по този начин наречения Механизъм за гражданска отбрана на Европейски Съюз.

Говорител на изпълнителната власт на блока разяснява на брифинг, че до момента не е имало претенции от държавите-членки на Европейски Съюз за помощ при репатриране на жители.

Държавите по света възнамеряват да изтеглят дипломатически личен състав и жители от китайски региони, наранени от новия ковид.

Ухан, град с 11 милиона население в провинция Хубей и епицентър на огнището е блокиран, като огромна част от Хубей, където живеят близо 60 милиона души, е под някакъв тип ограничаване за пътешестване.

" Комисията работи на всички равнища, с цел да следи обстановката във връзка с разпространяването на ковид ", съобщи представител и добави, че е задействана " система за бързо предизвестие ", за непрекъснато шерване на информация.

Координационен център на Европейски Съюз за реагиране при изключителни обстановки (ERCC) също разисква с държавите-членки евентуални дейности, в това число потреблението на механизма за гражданска отбрана, в случай че бъде поискано.

" Механизмът може... да улесни превозването на профилирано съоръжение за скрининг на вируса, като да вземем за пример термокамери, и по-важното е, че механизмът може да се употребява и за репатриране на жители на Европейски Съюз от Китай ", добави представителят на Европейска комисия. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР