Президентът на Китай Си Дзинпин пристигна в Атина в неделя

...
Президентът на Китай Си Дзинпин пристигна в Атина в неделя
Коментари Харесай

Си Дзинпин на тридневна визита в Гърция

Президентът на Китай Си Дзинпин дойде в Атина в неделя вечерта на тридневна аудиенция в балканската страна. Целта на визитата е " по-дълбоко съдействие с Гърция във всички браншове ", осведоми Агенция Франс Прес.

Си се чака да се срещне с президента Прокопис Павлопулос и премиера Кириакос Мицотакис. Също по този начин е планувано двете страни да подпишат документи за съдействие в областта на образованието, енергетиката и корабната промишленост.

Задължението ни е непрекъснато да покачваме нашето съдействие във всички браншове и да разширяваме обсега на вложенията, написа гръцкият вестник " Катимерини ", базирайки се на президента на Китай.

Отношенията с Гърция са приоритет за Китай, разгласи гръцкият външен министър Никос Дендиас пред радио " Тема ". Те пристигнаха и вложиха в Гърция, когато други си потеглиха по време на рецесията, добави той.

Миналата седмица Мицотакис беше на четиридневна аудиенция в Шанхай, където той води делегация от повече от 60 бизнес водачи.

На основната си страница проправителственият вестник " То Вима " написа: Гръцката " женитба с китайския змей ". Вестникът написа, че се чака да бъдат подписани съглашения сред двете страни.

Гърция последователно построява тесни търговски връзки с Китай от повече от десетилетие. Инициативата стартира през 2008 година, когато двете страни се договориха китайската компания Cosco да влага 600 милиона евро в главното пристанище в Пирея. Инвестицията се преглежда като " главата на дракона " от Си Дзинпин. По време на визитата в Шанхай Мицотакис разкри, че инвестицията може да доближи 1 милиард евро. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР