Президентът на Китай Си Дзинпин прие в сряда в Пекин

...
Президентът на Китай Си Дзинпин прие в сряда в Пекин
Коментари Харесай

Си Дзинпин е приел Дмитрий Медведев в Пекин

Президентът на Китай Си Дзинпин одобри в сряда в Пекин ръководителя на партията " Единна Русия ", заместник-председателя на Съвета за сигурност на Руската федерация Дмитрий Медведев, оповестява в сряда ТАСС , като се базира на Централната китайска телевизия.

Според телевизионния канал " Си Дзинпин се е срещнал с ръководителя на партия " Единна Русия “ Дмитрий Медведев, който дойде в Пекин по покана на Комунистическата партия на Китай “.

По време на срещата ръководителят на Китай се изрече за спокойно политическо споразумяване на украинската рецесия.

" Китай заема справедлива и обективна позиция по казуса с украинската рецесия. Надявам се, че заинтригуваните страни ще проявят въздържаност и ще стартират изчерпателен разговор, политически ще отстранен терзанията на другите в региона на сигурността “, сподели той.

Освен това китайският водач акцентира, че Пекин е подготвен да се сближава с Москва в името на справедливото световно ръководство.

На собствен ред Дмитрий Медведев съобщи на Си Дзинпин обръщение от съветския президент Владимир Путин.

" Медведев съобщи на ръководителя на китайската страна обръщение от президента на Руската федерация (Владимир) Путин, в което по-специално се отбелязва невижданото равнище на руско-китайския политически разговор и практическо съдействие, показва се убеденост в непрекъснатото прогресивно развиване на междудържавните и междупартийните връзки в тясно съдействие с новото управление на ККП, определено въз основа на неотдавнашния партиен конгрес на китайските комунисти “, се споделя в изказване на секретариата на Съвета за сигурност.

В него се отбелязва, че " страните свериха часовниците си по редица значими въпроси от интернационален темперамент, констатирайки необятното съвпадане на методите на Москва и Пекин към най-наболелите международни проблеми, наранена бе тематиката за стратегическа външнополитическа съгласуваност, в това число в границите на Организация на обединените нации и на други многостранни платформи, в това число ШОС, БРИКС и Г-20 “.

" Беше разисквана обстановката в постсъветското пространство, в това число украинската рецесия “, подчертаха от секретариата.

Според пресслужбата на " Единна Русия " Си Дзинпин и Дмитрий Медведев са били единомислещи във високата си оценка за настоящото положение и вероятностите на руско-китайските връзки.

Според отчета " политиците са провели изчерпателен продан на отзиви по необятен кръг въпроси от двустранния дневен ред, постигнали са съглашение за активизиране на съдействието " сред Единна Русия и Комунистическата партия на Китай в подтекста на общите задания, сложени от Владимир Путин и Си Дзинпин да продължат да предизвикват " цялата гама от връзки на всестранно партньорство и стратегическо взаимоотношение.

Освен това водачите на двете партии разискаха вътрешнопартийното съдействие и интернационалните въпроси.

" Днес се организираха договаряния с генералния секретар на Централния комитет на Китайската комунистическа партия, ръководител на Китайската национална република Си Дзинпин. Обсъдихме интернационалните въпроси, в това число, несъмнено, спора в Украйна “, съобщи Дмитрий Медведев след срещата.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР