Президентът на Китай Си Дзинпин инспектира военноморските сили под командването

...
Президентът на Китай Си Дзинпин инспектира военноморските сили под командването
Коментари Харесай

Си Дзинпин подчерта необходимостта от задълбочаване на военната подготовка

Президентът на Китай Си Дзинпин инспектира военноморските сили под командването на Южния боен окръг на китайските въоръжени сили и акцентира нуждата от задълбочаване на военното образование и подготовка, съобщи Ройтерс, като се базира на известия на китайски държавни медии, осведоми Българска телеграфна агенция.

По време на соята аудиенция във военна база в Южен Китай Си съобщи, че е належащо да се форсира трансформацията и по-нататъшното създаване на въоръжените сили на страната и да се увеличи изцяло равнището на тяхното модернизиране, съобщи китайската държавна телевизия.

Китайските държавни медии цитират думите на Си, който сподели също, че е належащо да се усъвършенства способността да се реагира на комплицирани обстановки навреме и по подобаващ метод.

Тези изказвания на Си идват в миг, когато китайските военноморски сили не престават да организират " действителни бойни маневри " към Тайван, показват китайските държавни медии, ден откакто Пекин разгласи края на ученията на фона на усилването на напрежението сред страната и острова.

Си сподели също, че Китай ще пази уверено териториалния си суверенитет, морските си права и ползи, като ще се стреми и да поддържа стабилността в прилежащите региони, допълват китайските държавни медии.

Напоследък Китай има разногласия със Съединени американски щати и на няколко пъти съобщи, че американски ескадрен миноносец е работил в китайски териториални води в региона към Южнокитайско море.

В момента Съединени американски щати и Филипините също организират най-мащабните си взаимни военни маневри поради взаимни опасения по отношение на държанието на Китай в Азиатско-тихоокеанския район.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР