Президентът на Казанлък Волей Васил Аргиров обяви, че поетият нов

...
Президентът на Казанлък Волей Васил Аргиров обяви, че поетият нов
Коментари Харесай

Президентът на Казанлък Волей: Директната подкрепа към клубовете е стимул да направят женски отбори

Президентът на " Казанлък Волей " Васил Аргиров разгласи, че поетият нов път от Българската федерация по волейбол (БФВ) за непосредствено стимулиране на клубовете в женското направление и решението един от най-доказаните уредници в българския волейбол - административният шеф на БФВ Станислав Николов, да се ангажира с Национална волейболна лига-жени дават мотивация и успокоение на тимовете да развиват женски волейбол и да вземат участие в българското състезание.

Ръководството на БФВ и генералният сътрудник за женското волейболно състезание - " Демакс ", взеха решение да бъде променено цялостното финансово стимулиране на клубовете в лигата. Отчитайки предизвикателните времена и финансовите усложнения, ще бъдат поети всички съдийски разноски, транспортните разноски и разноски за настаняване при избрани условия. Определено бе гласувано доверие на ново оперативно управление, а мажоритарният притежател на полиграфическа група " Демакс " и вицепрезидент на БФВ Петър Кънев се зае с подсигуряване на нови колегата и средства, които да постъпват непосредствено в клубовете.

" Аз съм доста признателен на господин Петър Кънев и " Демакс ". Първо, че въобще се е заел персонално и я има женската " Демакс лига ", и второ - за новите старания, които реши да постави за женското волейболно състезание. Фактът, че господин Кънев още веднъж отделя средства, само че се е захванал с обезпечаване на още по-добри условия непосредствено за тимовете, е повод, подтик и тласък за клубовете да създадат женски тимове. Не са по никакъв начин малко средствата, които се дават за съдийство и за другите съществени разноски ", съобщи президентът на " Казанлък Волей " Васил Аргиров.

" Първо останах сюрпризиран от обстановката в женското направление, а по-късно бях доста прелестно сюрпризиран от решението Станислав Николов да се ангажира с администрирането на Национална волейболна лига-жени. Първо, тъй като той е доста сериозен във всичко, с което се захваща. Второ - поради големия му опит в българския волейбол и отличното познаване на всички проблеми на клубовете. След като Станислав Николов е приел и се е заел с женската волейболна лига, съм окуражен, спокоен и убеден. За него мога да кажа единствено суперлативи. Надявам се и имам вяра, че това, което са го замислили той и екипът в името на клубовете, ще се реализира. Убеден съм, че е за положителното на женския волейбол и тимовете ще усетят нова мотивация ", продължи Васил Аргиров.

" Трудно е да се обезпечи тимът, бяхме принудени да свием разноските. Дай Боже в действителност да се намерят нови сътрудници на лигата и да се подсигурят средства, които да доближат и непосредствено до клубовете. Ако клубовете могат да вземат малко въздух, ще бъде доста потребно, тъй като по този начин ще имаме опция да задържим или върнем някои от нашите девойки, които бягат на открито. Първите значими стъпки сигурно са направени ", добави той.

" Казанлък Волей " ще взе участие в сезон 2022/2023 на женската волейболна " Демакс лига ". За старши-треньор бе назначен някогашният народен селекционер Стоян Гунчев, който е знакова фигура за клуба. " Стоян Гунчев беше първият треньор, който привлякохме, когато аз поех клуба и за първи път създадохме женски волейболен тим в Казанлък преди тъкмо 10 години. Дефакто с него стартирахме женския тим. Тогава имаше повече благоприятни условия, заплатите също бяха по-ниски, успяхме да притеглим по-класни девойки и по този начин стартира всичко, с цел да стартират всички да се преценяват с нас. Стоян Гунчев е треньор, който умее да активизира и да стимулира състезателките. Успява да направи колектив. Надяваме се това негово качество да е в основата на сливане на тези млади девойки, които ще са в основата на сегашния ни тим ", разяснява Васил Аргиров.

Снимка: БФВ/startphoto.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР