Президентът на Казахстан обвини днес своя влиятелен наставник и предшественик

...
Президентът на Казахстан обвини днес своя влиятелен наставник и предшественик
Коментари Харесай

Президентът на Казахстан критикува своя предшественик Назарбаев

Президентът на Казахстан упрекна през днешния ден своя авторитетен ментор и предходник Нурсултан Назарбаев, че е благоприятствал появяването на " прослойка от богаташи ", властвала над богатата на нефт и газ страна, съобщи Франс прес.

Агенцията отбелязва, че той е споделил това една седмица след експлоадирането на кръвопролитни протести на фона на обществен яд.

" Благодарение на първия президент, Елбасъ ( " Лидер на нацията ", бел. АФП), в страната се появи група от доста доходоносни компании, доста богати хора. Според мен е време да се отдаде дължимото на народа на Казахстан ", сподели Касъм-Жомарт Токаев.

Синове, зетьове, внуци и други близки на Назарбаев управляват сега значими постове и стопански ползи в страната, отбелязва Агенция Франс Прес.

Казахстанският президент разгласи петгодишен мораториум върху повишението на заплатите на министри, ръководители на райони и депутати, осведоми ТАСС.

Освен това президентът разпореди на държавното управление взаимно с Националната бизнес камара " Атамекен " до две години да одобри стратегия за повишение на приходите на популацията.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР