Президентът на Италия Серджо Матарела поиска от председателя на Сената

...
Президентът на Италия Серджо Матарела поиска от председателя на Сената
Коментари Харесай

И председателят на Сената на Италия посредничи за съставянето на правителство

Президентът на Италия Серджо Матарела изиска от ръководителя на Сената Мария Каселати да се срещне с политическите партии, с цел да разбере дали може да се сформира държавно управление шест седмици след парламентарните избори, които доведоха политическата обстановка до задънена улица, отбелязва " Ройтерс ".

На среща в президентския замък Матарела ѝ е дал изследователски мандат и краен период до петък да му рапортува за опцията за превъзмогване на безизходицата.

 Консултациите в Италия за съставяне на съдружно държавно управление буксуват
Консултациите в Италия за съставяне на съдружно държавно управление буксуват

Матарела съобщи, че " няма прогрес "

Оказа се невероятно да се образува ръководеща коалиция след изборите на 4 март, които създадоха парламент, в който никоя партия и естествена коалиция няма болшинство.

71-годишната Каселати съобщи, че ще се срещне с членове на дясноцентристката коалиция , която завоюва най-вече места на изборите, само че не съумя да завоюва болшинство, и с антиелитарното Движение " 5 звезди ", което се оказа партията с най-вече депутатски места.

Ще бъде изненада, в случай че напъните ѝ доведат до сполучлив резултат .

 Демократическата партия в Италия остава в съпротива
Демократическата партия в Италия остава в съпротива

Негативните изборни резултати не ни разрешават

Движение " 5 звезди " по-рано през днешния ден съобщи, че то несъмнено няма да образува държавно управление с партията на някогашния министър-председател Силвио Берлускони " Форца Италия ", която е главният съставен елемент в дясноцентристкото политическо пространство.

Каселати е почитан член на " Форца Италия " и е извънредно близка с Берлускони .

Италия е третата по величина стопанска система в Европейския съюз. Два кръга публични съвещания сред партиите не съумяха да преодолеят непримиримите позиции, а безизходицата евентуално ще продължи до локалните избори по-късно този месец.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР