Президентът на Италианската футболна федерация Габриеле Гравина се опитва да

...
Президентът на Италианската футболна федерация Габриеле Гравина се опитва да
Коментари Харесай

Италианските грандове поискаха намаляне на отборите в Серия А

Президентът на Италианската футболна федерация Габриеле Гравина се пробва да направи промяна в структурата на шампионатите в страната. Идеята му е за понижаване на броя на тимовете в Серия " А " от 20 на 18, като той има поддръжката на трите огромни гранда Ювентус, Интер и Милан, които са твърдо " за " това предложение, разкрива " Ла Република ".
Прочетете още
В понеделник се организира среща на тимовете от лигата, на която бяха разисквани тези, както и други значими въпроси. Юве, Интер и Милан обаче упорстват за понижаване на тимовете в елита, основно с цел да понижат натоварването върху играчите си, които така и така играят прекомерно доста мачове през сезона. Те могат да станат даже още повече с въвеждането на новите формати на евротурнирите и на Световното клубно състезание от сезон 2025/26.

Освен трите гранда, има още няколко клуба, които също поддържат концепцията на Гравина, само че за момента те са малцинство. По-малките тимове са твърдо срещу и даже са подготвени да влязат в правосъден спор, в случай че това предложение бъде наложено принудително, без да има поддръжка от болшинството клубове. Такава категоримна позиция към този момент съобщи изпълнителният шеф на Монца Адриано Галиани. Друг проблем е и позицията на малките екрани, които също са срещу тази концепция, защото по този начин ще намалеят мачовете, които ще излъчват.

В проекта на Гравина, с изключение на промяна в Серия " А ", ще има сериозна смяна на формата и в Серия " Ц ". Очаква се той да показа концепциите си на заседание през идната седмица.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР