Президентът на испанската Ла Лига - Хавиер Тебас, отправи сериозно

...
Президентът на испанската Ла Лига - Хавиер Тебас, отправи сериозно
Коментари Харесай

Шефът на Ла Лига отправи сериозно предупреждение към Барселона

Президентът на испанската Ла Лига - Хавиер Тебас, насочи съществено предизвестие към Барселона преди началото на идващия сезон. Отборът от „ Камп Ноу “ беше в несигурна финансова обстановка преди началото на актуалната акция и Тебас съобщи, че клубът е в същата позиция и за сезон 2023/2024.

Говорейки пред „ Mundo Deportivo “, Тебас разкри, че могат да бъдат наложени още санкции на Барселона, в случай че не понижат бюджета си за заплати. Обсъждайки дали ранно изпадане от Шампионската лига би повлияло на тяхното състояние, Тебас съобщи: „ Ако отпаднат от Шампионската лига, те ще имат по-малко доходи, само че няма да би трябвало да заплащат бонуси. Това няма да промени доста. Нещата проработиха за тях този сезон, само че не и за идващия. Те би трябвало да понижат разноските си за заплати, не могат да продължат с повече от 500 милиона евро. Защото в случай че не, идващия сезон още веднъж ще наложим правилото 1/4 за тях. “

Бюджетът за заплати на Барселона сега е 656 милиона евро, което значи, че те са много над прага от 500 милиона евро, написа gong.bg.

Говори се, че каталунският клуб се пробва да принуди някои от най-опитните играчи в състава да изоставен допустимо най-скоро, с цел да оказват помощ за възобновяване на финансите на тима. Жерар Пике, Жорди Алба, Серхио Бускетс и Сержи Роберто са имената, които се чака да си тръгнат след края на сезона. Договорите на Бускетс и Роберто изтичат другото лято, до момента в който споразуменията на Пике и Алба – година по-късно.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР