Президентът на Испанската футболна лига Хавиер Тебас потвърди, че няма

...
Президентът на Испанската футболна лига Хавиер Тебас потвърди, че няма
Коментари Харесай

Шефът на испанския футбол не дава мира на ПСЖ и Сити

Президентът на Испанската футболна лига Хавиер Тебас удостовери, че няма да се откаже елементарно в борбата си с Пари Сен Жермен и Манчестър Сити е подготвен да отнесе случая даже до Европейския съюз. Босът упреква французите и англичаните, че с стремглавата си трансферна политика “нанасят непоправими провали на футболната индустрия”. Той е сърдит и на УЕФА, откъдето, съгласно него, не подхващат нищо съответно.

“Подготвили сме всички документи и ще изчакаме до края на календарната година. Ако УЕФА не се намеси, ще сезираме съответните органи на Европейския съюз”, закани се Тебас.

" Независимо че официално УЕФА откри процедура против ПСЖ, такава няма против Сити. Тези клубове с техните петродолари ще ни вземат всички играчи”, оплака се още ръководителят на Ла Лига.

Тебас е уверен, че въпросните клубове не съблюдават разпоредбите на финансовия феърплей и по този начин ощетяват останалите.
« Le procès contre le #PSG est préparé » menace Javier Tebas https://t.co/qujns4G2rp pic.twitter.com/GMufXK1sVO
— Canal Supporters (@CanalSupporters) November 29, 2017

“Те напряко се присмиват на това предписание, а в това време съответните организации не подхващат нищо - съобщи Тебас по време на тирада през септември. - ПСЖ и Сити са като хванати да пикаят в басейна, а Неймар да го прави напряко от трамплина. Не можем да приемем това. ПСЖ да изкарва повече пари от спонсорски контракти от Манчестър Юнайтед?! Това е невероятно, това е финансов допинг. Тук виждаме по какъв начин избрани клубове имат преимущество пред други, което обаче не идва от самите тимове. Това в този момент са ПСЖ и Сити, а в предишното беше Челси. Налице е извънреден риск, когато въпросните потоци от средства идват от страни и държавни управления. Ако примерно Юнайтед беше купил Неймар от Барселона, то ние нямаше да се оплакваме, тъй като това щеше да си е по разпоредбите. Манчестър Сити обаче към този момент е платил близо милиард евро за прехвърляния, а французите - съвсем 950 млн. евро. Ако не поемем контрола върху това, цялата промишленост ще се сгромоляса. УЕФА и други институции като Европейския съюз са длъжни да подхващат следствие.”
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР