Президентът на Испанската футболна лига Хавиер Тебас не може да

...
Президентът на Испанската футболна лига Хавиер Тебас не може да
Коментари Харесай

Шефът на Ла Лига: Убеден съм, че сезонът ще се доиграе

Президентът на Испанската футболна лига Хавиер Тебас не може да даде безапелационен отговор, само че е оптимист, че шампионатът в Примера дивисион ще бъде приключен. Засега шампионата е спряно поради пандемията от ковид.

„ Вярвам, дори съм уверен, че сезонът в Ла Лига ще се доиграе. В непрекъснат контакт съм с сътрудниците от Германия и Италия и се опитваме да напаснем календара, доколкото е допустимо “, съобщи Тебас в ефира на Cadena COPE.

 Барселона ще претендира за купата, в случай че Ла Лига не завърши

По неговите думи наподобява несъмнено, че Европейското състезание няма да се състои по график през юни и юли. “Най-вероятно то ще бъде отсрочено. Да забележим какво ще се реши във вторник “, добави Тебас, визирайки срещата на УЕФА с представители на 55 федерации. На нея ще се реши какво да се прави отсега нататък.
„ Ако не приключим сезона в Ла Лига, ще си имаме съществени проблеми, тъй като клубовете ще изгубят доста пари. И освен дребните клубове са пострадали – огромните също са, тъй като те играят и в евротурнирите и заплащат по-високи заплати. Футболът е спортната промишленост, която върти най-вече пари в света – повече от НБА, НФЛ и каквото друго там “, сподели още босът на Ла Лига. Тебас призна, че двама чиновници на централата са с COVID-19. В момента 95% от личния състав на Ла Лига работи от у дома.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР