Президентът на Испанската футболна федерация Анхел Мария Вияр е бил

...
Президентът на Испанската футболна федерация Анхел Мария Вияр е бил
Коментари Харесай

Арестуваха за корупция президента на Испанската футболна федерация

Президентът на Испанската футболна федерация Анхел Мария Вияр е бил задържан тази заран дружно със сина си Горка, оповестяват медиите в Испания. Антикорупционната интервенция е била проведена от Испанския Върховен съд и ръководена от арбитър Сантяго Педрас, до момента в който локалната полиция е направила арестите.

Двамата са били арестувани по съмнения за подправяне на документи, частна корупция и корист. Те ще дават отговор пред правосъдните управляващи по четири повдигнати обвинявания - за заграбване на средства, корупция, имитация на документи и корист с власт.

Заедно с тях е бил задържан и вицепрезидентът по финансовите въпроси на федерацията Хуан Падрон.

Според следствието Вияр е облагодетелствал районни шефове, употребявайки средства от Испанската футболна федерация. Предполага се, че той е правил тези действия, с цел да си обезпечи поддръжка на изборите за президент, които завоюва през май.

Прокуратурата твърди, че през 2009 година испанската федерация е сключила неизгодни контракти с компания, близка до Горка и по този метод той се е облагодетелствал с няколко милиона.

От офиса на футболната федерация са конфискувани и огромно количество документи.

67-годишният някогашен испански национал бе избран отново за осми път за президент на федерацията, като заема поста от 1988 година Вияр ръководи испанския футбол от 29 години. Той е преизбиран 8 пъти, като за последно получи избор на доверие през май 2017 година със 112 от 129 вероятни гласа.

Евентуални подкупи от страна на Вияр в някои от изборите също са обект на следствие.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР