Президентът на Иран Хасан Рохани предупреди американския си колега Доналд

...
Президентът на Иран Хасан Рохани предупреди американския си колега Доналд
Коментари Харесай

Иран предупреди Тръмп да не се оттегля от ядреното споразумение

Президентът на Иран Хасан Рохани предизвести американския си сътрудник Доналд Тръмп да не отдръпва Съединени американски щати от нуклеарното съглашение сред международните сили и Иран от 2015 година, тъй като това ще докара до „ тежки последствия “, съобщи „ Ройтерс “

Тръмп неведнъж съобщи, че ще върне глобите против Иран, в случай че европейските съдружници на Съединени американски щати не одобряват промени в нуклеарното съглашението, което той дефинира като „ цялостно с ужасни дефекти “ до 12 май.

Другите страни по съглашението от групата 5+1, която включва Германия и непрекъснатите непрекъснати членки на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации - Съединени американски щати, Англия, Франция, Русия и Китай, желаят съглашението да бъде непокътнато, с цел да избегнат нова ескалация на напрежението в района.

„ Казвам на тези в белия дом, че в случай че не извършват поетите задължения, иранското държавно управление ще реагира твърдо “, съобщи Рохани в тирада, излъчена онлайн от държавната телевизия.

„ Ако някой промени на договорката, той би трябвало да знае, че ще понесе тежки последствия. Иран е квалифициран за всички вероятни обстановки “, добави Рохани, визирайки предходните предизвестия на Техеран, че ще засилят нуклеарната си стратегия, в случай че съглашението пропадне.

В момента френският президент Еманюел Макрон е на аудиенция във Вашингтон, по време на която ще опита да убеди Доналд Тръмп да не се отхвърля от съглашението.

 

 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР