Президентът на Inditex (компанията-майка на испанската верига магазини за дрехи

...
Президентът на Inditex (компанията-майка на испанската верига магазини за дрехи
Коментари Харесай

Световно признати: Това са най-добрите шефове на компании, които някога са се раждали

Президентът на Inditex (компанията-майка на испанската верига магазини за облекла Zara - бел. ред.) Пабло Исла беше определен за най-хубавия изпълнителен шеф в света в ранглиста на ръководителите на най-големите компании, формирана от влиятелното издание Harvard Business Review и представена от испанския вестник Expansion и profit.bg.
Исла, който е президент на текстилната компания от 2005 година, се изкачва до първата позиция, откакто заемаше място на подиума в последните две години. Изданието акцентира финансовото му ръководство и политиката му в региона на екологията и устойчивото развиване.

Исла съобщи, че премията „ не е самостоятелна, а самопризнание за всички хора, които са част от Inditex, за напъните им и за ежедневната им работа “. „ Няма подозрение, че това е споделена премия, предоставена на всички чиновници на Inditex “, добави той.

На второ и трето място в класацията са надлежно Мартин Сорел от английската маркетинг и рекламна компания WPP и Йенсен Хуанг от американската софтуерна компания Nvidia.

Десетката допълват Жак Асшенброич от френската компания за автомобилни елементи Valeo, Бернар Арно от френския първокласен конгломерат LVHM, Мартен Буйг от френския инженерен и телекомуникационен колос Bouygues, Йохан Тиджс от белгийската финансова компания KBC, Марк Паркър от американската компания за спортни артикули Nike, Елмар Дегенхарт от немския производител на гуми Continental и Флорентино Перес, президент на испанския футболен тим Реал Мадрид.

В общата ранглиста попадат единствено две дами – Мерилин Хюсън, първата жена началник на американската компания в региона на защитата Lockheed Martin, която заема 35-о място, и Дебра Кафаро, която ръководи американската компания за недвижими парцели Ventas от 1999 година и заема 50-о място.

Класацията на стоте най-хубави ръководители на компании в света се изготвя всяка година, като се вземат поради голям брой параметри – обща доходност за акционерите, промени в борсовата капитализация и други.

29 от ръководителите в класацията имат магистърска степен по бизнес администрация, а 32 са приключили инженерна компетентност.

Средната възраст, на която са станали изпълнителни шефове или са заели подобен пост, е 44 години, а са работили за компанията си приблизително 17 години.

20 от ръководителите в класацията ръководят компании, чиято централа се намира отвън родната им страна. Тази година в листата попадат 72 ръководители, които участваха и предходната година, а 23-а се появяват за четвърта поредна година.

11 от 28-те отпаднали от класацията изпълнителни шефове са се отдръпнали от поста си.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР