Президентът на Хърватия Колинда Грабар-Китарович, която е на двудневна визита

...
Президентът на Хърватия Колинда Грабар-Китарович, която е на двудневна визита
Коментари Харесай

Хърватската президентка: Албанците са наши братя по оръжие

Президентът на Хърватия Колинда Грабар-Китарович, която е на двудневна аудиенция в Албания, в четвъртък, от парламентарната естрада в Тирана, съобщи, че Хърватия и Албания „ безусловно са братя по оръжие “, както и че огромен брой албанци са жертвали живота си за нейната страна, предава македонската електронна медия “A1 On ”, представена от „Фокус“.

„ Хърватия и Албания могат да създадат доста неща дружно “, съобщи хърватският президент, като добави, че нейната страна придава огромна значимост на стабилността, сигурността и просперитетът на Югоизточна Европа и поддържа напълно европейската вероятност на района.

Позовавайки се на „ трайното и неотлъчно другарство “ сред двете страни и ролята на албанското малцинство в хърватското общество, Грабар-Китарович акцентира, че Албания е била другар на Хърватия, когато това е било най-важно за нейната страна.

Припомняйки за огромния брой албанци, борили се в „ Хърватската война за самостоятелност “ ( в текста – „ Отечествена война “ ), тя съобщи: Буквално бяхме братя по оръжие, още преди да влезем дружно в НАТО през 2009 година. Голям брой албанци жертваха своите животи за Хърватия и повярвайте ми – Хърватия няма да не помни това “.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР