Президентът на футболната федерация на Италия Габриеле Гравина все още

...
Президентът на футболната федерация на Италия Габриеле Гравина все още
Коментари Харесай

Италианската федерация ще моли УЕФА и ФИФА сезонът да се доиграе през юли и август

Президентът на футболната федерация на Италия Габриеле Гравина към момента има вяра, че сезонът в Серия " А " ще бъде доигран. Въпреки пандемията от ковид, която бушува в Европа и засегна най-силно точно Италия, футболните хора на Ботуша се надяват, че оставащите кръгове от шампионата ще могат да се изиграят през лятото.

" Още не изгубвам вяра, че сезонът ще бъде завършен. Ще направя всичко допустимо това да се случи. Трудно ще се предам ", разяснява Гравина пред Radio Marte.  В Италия таят вяра футбола да се възобнови през май
" Наясно съм, че е прекомерно рано да мислим за съответни дати, само че би трябвало да сме настроени положително. Aко се наложи, ще желаяме позволение от УЕФА и ФИФА да доиграем сезона след 30 юни, като се възползваме от това, че юли и август са свободни. Сега не е моментът да гледаме персоналните си ползи. Призовавам към здрав разсъдък, само че в последна сметка решението ще вземе федерацията ", продължи Гравина.

" Ако сезонът не приключи, ще го приема като мой персонален неуспех. Това би довело до противен сюжет и намаление реномето на Серия " А ". Докато мога, ще продължа да отхвърлям тази опция ", приключи шефът на федерацията.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР