Президентът на Френската република Еманюел Макрон обсъди във вторник бъдещето

...
Президентът на Френската република Еманюел Макрон обсъди във вторник бъдещето
Коментари Харесай

Макрон се обяви за европейския суверенитет

Президентът на Френската република Еманюел Макрон разиска във вторник бъдещето на Европа с членовете на Екологичен потенциал и ръководителя на Европейска комисия Жан-Клод Юнкер.
Президентът Еманюел Макрон показа: „ В моите очи Европейският парламент е седалището на европейския суверенитет, отговорност и жизнеспособност. Точно тук се разиграва една част от бъдещето на Европа... от тук би трябвало да стартира възраждането на една Европа, понесена от самия дух на своите нации. Иска ми се да продължим оттатък раздялите сред Севера и Юга, Изтока и Запада, дребни и огромни и национални разочарования “.
Той съобщи пред евродепутатите, че една година преди европейските избори е „...наша отговорност през идните месеци да проведем същински европейски спор, да имаме същински европейски заглавия, които да разрешат на нашите нации да създадат своя избор “. Според него, с цел да се оправим с световните брожения, имаме потребност от суверенитет, който да бъде по-голям от нашия личен и да го добавя, европейски суверенитет.
В приветствието си към Макрон ръководителят на Европейския парламент Антонио Таяни сподели: „ Благодаря Ви за присъединяване Ви в един същински спор с евродепутатите. Бъдещето на Европа е в този момент и стартира от тук, в сърцето на европейската народна власт. Време е дружно да превърнем визиите в действителност: следена миграция, мощна отбранителна и външна политика за сигурна Европа “.
Повечето водачи на политически групи в Парламента приветстваха проевропейския порив на президента Макрон и ролята на Франция в взаимната военна намеса в Сирия, като приканиха за повече Европейски съюз и образуването на европейска войска. Други евродепутати подчертаха провокациите, пред които е изправен Европейският съюз през днешния ден: битката с тероризма, миграционната рецесия, цифровите технологии и завършването на банковия и паричния съюз на Европейски Съюз.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР