Президентът на Френската футболна федерация Ноел Льо Грае призна, че

...
Президентът на Френската футболна федерация Ноел Льо Грае призна, че
Коментари Харесай

Във Франция разкриха следващия треньор на ПСЖ

Президентът на Френската футболна федерация Ноел Льо Грае призна, че Зинедин Зидан скоро може да поеме тима на Пари Сен Жермен. Зидан, който е без работа, откакто напусна Реал Мадрид през лятото на 2021 година, е мощно обвързван с поста на нов старши треньор във френската столица.

Почти несъмнено Маурисио Почетино ще бъде освободен след края на сезона, катарските притежатели на ПСЖ са определили Зидан като първи избор за правоприемник на аржентинеца. 49-годишният експерт е свързван и с поста на селекционер на Франция, откакто Дидие Дешан напусне слез края на Световното състезание в Катар.

„ Трябва да внимаваш какво казваш. Зидан сподели в Реал Мадрид, че има качества, които е мъчно да си представим “, сподели Льо Грае пред „ L'Equipe “, когато го попитаха дали Зидан може да размени Дешан в бъдеще.

„ В съзнанието на французите той може да бъде негов правоприемник. Ще забележим. Ако Дидие и аз се разделим, той сигурно ще бъде една от вариантите “.

Президентът на френската футболната федерация, че когато Дешан се отдръпна, той може да избере самичък своя правоприемник.

„ Ще забележим какво ще се случи. Зидан може скоро да поеме ПСЖ, за тима на Франция би трябвало да си свободен. Но ще създадем всичко, с цел да предоставим Дидие най-хубавите условия, с цел да завоюва това Световно състезание. Искаме да защитим купата си. Но задачата е да се класираме най-малко за полуфиналите, както нормално “, сподели Льо Грае.

На въпроса дали на Дешан ще бъде препоръчан нов контракт, в случай че Франция не успее да стигне до полуфинала, той добави:

„ Ще обсъдим това по-късно. Той е наш чиновник, само че е и другар. Имам доста положителни връзки с него “.

French football president hints Zinedine Zidane could well replace Mauricio Pochettino at PSG
— MailOnline Sport (@MailSport)
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР