Президентът на френската федерация Жил Моретон за пореден път се

...
Президентът на френската федерация Жил Моретон за пореден път се
Коментари Харесай

Жил Моретон: ITF е непрозрачна организация, парите ги изкушиха


Президентът на френската федерация Жил Моретон за следващ път се изрече остро по адрес на ITF. Бившият №80 неведнъж е подлагал на критика сегашния формат на Купа „ Дейвис “, заявявайки, че уредниците от Kosmos Group и ръководителите на Международната федерация се интересуват само от печелбите, а тенисът е на назад във времето. В изявление за L’Equipe Моретон още веднъж нападна ITF, заявявайки, че те не способстват с нищо за увеличението на световната известност на тениса.

„ Ако форматът на Купа „ Дейвис “ и структурата на ITF останат непроменени, няма да отбележим никакъв прогрес във връзка с популяризирането на тениса. В момента в ITF няма никаква бистрота. Така и не стана ясно по какви критерии собствеността на шампионата бе присъдена на Kosmos Group и никой не знае дали е допустимо съглашението да бъде прекратено. Все повече хора желаят това да се случи, защото методът, по който се случват нещата сега, не оказва помощ на тениса “ – съобщи Моретон.

През последните месеци президентът на ITF Дейвид Хагърти на няколко пъти съобщи, че организацията ще поставя от ден на ден старания да разпространява надпреварите по падел. Според Моретон обаче федерацията би трябвало да се концентрира върху тениса и да не си затваря очите за съществуващите проблеми.

„ Това, върху което би трябвало да се съсредоточат от ITF, е популяризирането на тениса. В това отношение остарелият формат на Купа „ Дейвис “ предоставяше доста по-добри благоприятни условия спрямо сегашния. За страдание обаче ръководителите на тениса все по-често се изкушават от парите и оставят спорта на назад във времето “ – сподели осминафиналистът на Ролан Гарос за 1979 година

Тазгодишните Финали на Купа „ Дейвис “ се организира в Малага, а домакини на груповата фаза бяха четири града – Хамбург, Глазгоу, Болоня и Валенсия. Вчера Австралия стана първият полуфиналист за 2022 , а през днешния ден Испания и Хърватия също ще си оспорват място измежду най-хубавите четири отбора.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР