Президентът на Франция Еманюел Макрон заяви, че парадоксът на руския

...
Президентът на Франция Еманюел Макрон заяви, че парадоксът на руския
Коментари Харесай

Макрон: Парадоксът при Путин е, че той не е неприятен, като се запознаете с него

Президентът на Франция Еманюел Макрон съобщи, че " парадоксът " на съветския му сътрудник Владимир Путин се състои в това, че той персонално не е " противен " човек.

Макрон взе участие в съботния епизод на Les Rencontres du Papotin - предаване, в което публицисти аутисти интервюират известни персони.

" На първо място, когато се запознаете с него, той не е противен. Това е парадоксът, разбирате ли ", споделя Макрон в изявлението, което е било записано в края на ноември.

Макрон съобщи, че Путин се е " опитал да му изясни, че Украйна го заплашва, тъй като посредством нея европейците и американците заплашват сигурността на Русия ".

" Мисля, че нищо не може да оправдае започването на война. Всъщност той стартира тази война, с цел да си върне териториите и да разшири периметъра на Русия до тогавашната империя. Той пое доста огромна отговорност за себе си, за своя народ, явно за народа на Украйна и за всички нас. Така виждам нещата аз ", сподели Макрон, съобщи Гласове.

Макрон от дълго време е последовател на поддържането на разговор с Путин след нахлуването му в Украйна през февруари предходната година.

През лятото той разгневи Киев, като съобщи, че западните държавни управления не би трябвало да " унижават " съветския президент.

През последните дни обаче френският водач стана първият западен съдружник, който се съгласи да изпрати западни бронирани машини в Украйна, което е сериозна смяна в политиката.

В телевизионното си новогодишно послание Макрон също по този начин даде обещание на украинците, че Франция " ще ви докара до победа " - за първи път той категорично поддържа победа на Киев на бойното поле.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР