Президентът на Франция Еманюел Макрон заяви, че иска да започне

...
Президентът на Франция Еманюел Макрон заяви, че иска да започне
Коментари Харесай

Западни лидери са за диалог и успокояване на напрежението с Москва

Президентът на Франция Еманюел Макрон съобщи, че желае да стартира работа и развой по усмиряване на напрежението с Москва. Това изявление той направи в миг, в който се състоя виртуалната среща сред президентите на Съединени американски щати и Русия Джо Байдън и Владимир Путин и в миг, в който Европейски Съюз предизвести Русия с нови наказания поради напрежението към Украйна, съобщи Франс прес.

" Нашата тактика е стартираме работа и развой на усмиряване ", сподели Макрон в отговор на въпрос за възможни нови наказания против Русия. " Идеята е по-скоро да се опитаме да ангажираме още веднъж Владимир Путин във форматите за съгласуваност посред ни ", добави той и напомни по този начин наречения Нормандски формат сред Украйна, Русия, Германия и Франция.

Макрон добави, че задачата е да се сътвори и формат, който да оказва помощ за понижаване на напрежението сред Русия и НАТО в миг, в който Москва не гледа с положително око на възможното присъединение на Киев към северноатлантическия алианс.

По-късно английският министър председател Борис Джонсън и други европейски водачи са се съгласили с американския президент Джо Байдън за нуждата от продължение на разговора с Русия за преустановяване на заплашителното ѝ държание по отношение на Украйна, съобщи службата на Джонсън, представена от Ройтерс.

Байдън беседва с Джонсън, с италианския министър председател Марио Драги, с френския президент Еманюел Макрон и с немския канцлер Ангела Меркел, откакто преди този момент организира диалог с съветския президент Владимир Путин по отношение на Украйна.

" Лидерите подчертаха значимостта на това Русия да приключи заплашителното си държание към Украйна. Те се съгласиха за нуждата от продължение на разговора с Русия, с цел да се насърчи постигането на този резултат ", съобщи представителят на Даунинг стрийт в известие.

" Лидерите се съгласиха да останат в непосредствен контакт и да координират метода си по въпроса ", се показва още в известието.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР