Президентът на Франция Еманюел Макрон трябва да обедини страната, разделена

...
Президентът на Франция Еманюел Макрон трябва да обедини страната, разделена
Коментари Харесай

Зоват Макрон да обедини Франция, защото размириците удрят икономиката

Президентът на Франция Еманюел Макрон би трябвало да сплоти страната , разграничена от силите на глобализацията в послание към нацията по-късно през днешния ден и да постави завършек на антиправителствените митинги , които ще понижат икономическия напредък с към 0,1 процентни пункта. За това настоя френският финансов министър Бруно льо Мер, представен от " Ройтерс ".

" Страната ни е надълбоко разграничена сред тези, които виждат, че глобализацията ги е облагодетелствала , и другите, които споделят... глобализацията не е опция, а опасност ", посочи Льо Мер, допълвайки: " Ролята на президента е да сплоти страната. "

По думите му, вълната от безредици е навредила на имиджа на Франция измежду задграничните вложители и ще удари с 0,1 % Брутният вътрешен продукт на страната през последното тримесечие на тази година.

 Макрон с послание към нацията през днешния ден
Макрон с послание към нацията през днешния ден

След като бе подложен на напън в страната и чужбина поради митингите

Макрон ще направи послание към нацията довечера в 20 часа локално време (21 българско), откакто се пробва да сдобри протестиращите " жълти жилетки ", чийто протест съставлява най-тежкото предизвикателство до момента за 40-годишния президент, който встъпи в служба преди 18 месеца.

Бруно льо Мер повтори желанието да форсира намаляването на налозите , само че загатна, че не поддържа възобновяване на налога върху богатите , който Макрон понижи при встъпването си в служба и който му завоюва прозвището " президент на богатите ".

 Над 2 000 души в ареста след митинга на „ жълтите жилетки” във Франция и Белгия
Над 2 000 души в ареста след митинга на „ жълтите жилетки ” във Франция и Белгия

1 723 души са задържани във Франция

" Помага ли този налог за понижаване на бедността, за намаляването на задълженията ни, да се понижат обществените разноски? Не. Ако желаете да събирате повече пари, почукайте на вратите на цифровите компании ", разяснява френският финансов министър.

Льо Мер съобщи през предходната седмица, че Франция ще таксува огромните софтуерни компании на национално ниво от 2019 година, в случай че страните членки на Европейски Съюз не съумеят да реализират съглашение за налог върху приходите на цифровите компании.

 Над 700 арестувани при размириците във Франция
Над 700 арестувани при размириците във Франция

Полицията в Париж употребява гумени патрони и сълзотворен газ...
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР