Президентът на Франция Еманюел Макрон се обяви за основен опонент

...
Президентът на Франция Еманюел Макрон се обяви за основен опонент
Коментари Харесай

Макрон се обяви за основен опонент на противниците на мигрантите Орбан и Салвини

Президентът на Франция Еманюел Макрон се разгласи за главен конкурент на крайнодесните и антиимигрантските партии в Европа в отговор на рецензиите на вътрешния министър на Италия Матео Салвини и унгарския министър председател Виктор Орбан, оповестява " Ройтерс ".

Орбан и Салвини през вчерашния ден разкритикуваха Макрон и обявиха, че ще работят дружно преди изборите за Европейски парламент през 2019 година, с цел да се опълчват на водените от френския президент група страни, които съгласно тях поддържат миграцията.

Салвини и Орбан започнаха твърда линия против имиграцията, като обявиха, че представлявали противоположна група страни.

" Ясно е, че през днешния ден се построява мощна съпротива сред националистите и прогресистите, като аз няма да направя никаква отстъпки на националистите и тези, които пазят речта на омразата ", отговори Макрон, запитан за мненията на Салвини и Орбан.

" Така че в случай че са желали да ме видят като главен техен съперник, те са били прави да го създадат ", уточни френският държавен глава, който е проевропейски водач, който желае усилване на интеграцията в Европейския съюз.

Крайнодясната партия " Лига " на Матео Салвини е присъдружна на крайнодясната партия на Марин льо Пен, до момента в който Орбан е част от дясноцентристката Европейска национална партия.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР