Президентът на Франция Еманюел Макрон се обяви за необходимостта от

...
Президентът на Франция Еманюел Макрон се обяви за необходимостта от
Коментари Харесай

Еманюел Макрон призова за нов ядрен договор и стратегически диалог с Русия

Президентът на Франция Еманюел Макрон се разгласи за нуждата от основаване на нов контракт за стратегическите нуклеарни оръжия, осведоми " Ройтерс ".

Той разгласи предлагането си по време на диалози с американския водач Доналд Тръмп преди срещата на върха на НАТО в Лондон.

Според него Европа би трябвало да стане част от това ново съглашение, което той дефинира като " фундамента на сигурността " след прекратяването на действието на Договора за очистване на ракетите със междинен обсег.

Макрон акцентира също по този начин, че стабилността в Европа зависи от разговора с Москва, добавяйки, че статуквото не е най-хубавото решение при настоящето положение на нещата. Макрон изиска нова природа на връзките с Русия и стратегически разговор с Москва.

" Важно е да имаме стратегически разговор с Русия ", прикани той, само че в това време предизвести, че Алиансът би трябвало да го направи внимателно.

В началото на август Русия и Съединени американски щати прекратиха осъществяването на Договора за очистване на ракетите със междинен и дребен обсег.

През февруари Съединени американски щати започнаха изтеглянето си от Договора за очистване на ракетите със междинен обсег, като упрекват Москва в създаване на ракети, които са в нарушаване на съглашението. Москва предприе реципрочни ограничения и напусна контракта.

Договорът за очистване на ракетите със междинен обхват е подписан през 1987 година от президента на Съединени американски щати Роналд Рейгън и последния руски водач Михаил Горбачов. Договорът от 1987 година лимитира производството, потреблението и съхраняването на балистични ракети с наземно базиране със междинен (от 1000 до 5500 километра) и дребен обсег (от 500 до 1000 километра). /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР