Президентът на Франция Еманюел Макрон съобщи, че лидерите на страните

...
Президентът на Франция Еманюел Макрон съобщи, че лидерите на страните
Коментари Харесай

Тръмп хвърли голяма бомба за Русия в Биариц

Президентът на Франция Еманюел Макрон заяви, че водачите на страните от Г-7 не са съумели да доближат единна позиция дали Русия да бъде поканена в организацията.

По думите му, страната уредник на срещата има право да предложения Русия като посетител на форума.

Макрон сподели още, че през септември ще се организира среща в така наречен Нормандски формат на равнище държавни и държавни ръководители.

Междувременно министър-председателят на Япония Шиндзо Абе прикани за задълбочаване на полемиките за завръщането на Русия в Г-7. А президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп даде обещание да предложения съветския водач Владимир Путин на срещата на Голямата седмица през 2020 година

Отговаряйки на журналистически въпрос, той разясни, че президентът на Русия би трябвало самичък да вземе решението за присъединяване на страната му в Г-7.

„ Ще го поканя ли? Естествено, че ще го поканя”, съобщи Тръмп пред публицисти във френския град Биариц.

По думите му, в случай че „ Путин бе в Г-8”, това би било по-скоро предимство и би се трансформирало в положителен фактор за целия свят.
„ И групата го разисква. И доста хора мислят също като мен”, добави той.

Форматът Г-8 престана да съществува и се трансформира в Г-7 през 2014 година, след присъединението на Крим към Русия. Тогава международните водачи не отидоха на срещата в Сочи и се събраха в Брюксел без представители на Русия.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР