Президентът на Франция Еманюел Макрон разговаря по телефона с емира

...
Президентът на Франция Еманюел Макрон разговаря по телефона с емира
Коментари Харесай

Макрон търси съдействие от Катар и Египет за заложниците на Хамас

Президентът на Франция Еманюел Макрон беседва по телефона с емира на Катар шейх Тамим бин Хамад ал Тани и президента на Египет Абдел Фатах ас Сиси по отношение на договарянията за освобождение на заложници, държани от " Хамас " в линията Газа, съобщи Франс прес, като се базира на известие на Елисейския двореця написа Българска телеграфна агенция.

Тримата водачи са създали обзор на обстановката във връзка със заложниците и с дейностите, подхванати за тяхното освобождение, споделя Френското президентство.

Макрон е припомнил, че освобождението на заложниците, измежду които има и 8 французи, е безспорен приоритет за страната му. Той е настоял за незабавното освобождение на тези хора.

Макрон е повторил и потребността от неотложно помирение, което да докара до преустановяване на огъня, тъй като цивилните жертви в Газа стават от ден на ден и от ден на ден учебни заведения и лечебни заведения са бомбардирани.

Тримата държавни глави са разискали и координацията за отправяне на филантропична помощ за популацията на Газа.

Разговорът се е провел в миг, в който министърът на въоръжените сили на Франция Себастиан Льокорню беше на обиколка в Близкия изток. Той посети Египет, Саудитска Арабия, Обединените арабски емирства, Катар и най-после Израел, където се срещна и с околните на заложниците.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР