Президентът на Франция Еманюел Макрон приветства освобождаването на две американски

...
Президентът на Франция Еманюел Макрон приветства освобождаването на две американски
Коментари Харесай

Макрон: Има надежда за държаните от Хамас заложници в Газа

Президентът на Франция Еманюел Макрон приветства освобождението на две американски заложнички в Газа, като посочи ролята на Катар и изрази вяра, че сходни начинания ще има и през идващите дни , в това число и за френски жители, съобщи Ройтерс.

Бойци от палестинската ислямистка формация " Хамас " убиха 30 френски жители при офанзивата против Израел на 7 октомври. Седем французи към момента са в неопределеност. Един от тях се появи във видеоклип, оповестен от " Хамас ", само че ориста на останалите шестима остава незнайна.

" Предполага се, че останалите шестима са взети за заложници, само че това не е несъмнено " , съобщи Макрон.

След като в петък беседва с няколко районни водачи, в това число със саудитския престолонаследник, емира на Катар, египетския президент и израелския министър-председател, Макрон съобщи, че френският външен министър ще взе участие в срещата на върха в Египет в събота.

Френският президент добави, че страната му ще изпрати здравна помощ в Газа.

Макрон съобщи, че Франция е била в директен контакт с ливанската шиитска формация " Хизбула ", с цел да се избегне ескалация на южната граница на Ливан след нападението на " Хамас " против Израел.

" Изпратихме послания до " Хизбула " доста непосредствено посредством нашия дипломат и нашите служби ", сподели Макрон пред група кореспонденти, представен от Агенция Франс Прес, като добави, че макар ракетния обстрел по границата не е имало " ескалация ", само че " оставаме доста внимателни ".
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР