Президентът на Франция Еманюел Макрон предложи на американския лидер Джо

...
Президентът на Франция Еманюел Макрон предложи на американския лидер Джо
Коментари Харесай

Макрон иска Европа да участва в нов дневен ред за контрол над оръжията

Президентът на Франция Еманюел Макрон предложи на американския водач Джо Байдън Европа и Съединени американски щати да разработят взаимно "нов дневен ред за надзор над оръжията ", по-специално на европейска земя, в полемика с огромните сили в съседство - алюзия за Русия, която не бе упомената, съобщи Франс прес.

"Предложих на президента Байдън и на английския министър председател Борис Джонсън да работим в началото между тях като съдружници, след това, с главните си съседи, да изградим нов дневен ред за надзор над оръжията. Решаващо значимо е да се върнем към някаква интернационална просвета за преодоляване на оръжията ", сподели през днешния ден Макрон след срещата на върха на Г-7 и преди утрешния конгрес на НАТО.

"Последните години откроиха повишаване на конфликтността ", уточни той на конференция.

"Доколкото към този момент не сме в студена война, считам, че европейците имат свое място на масата, по-специално Франция като непрекъснат член на Съвета за сигурност ", заключи той.

Макрон приветства идната на 16 юни среща сред Байдън и съветския президент Владимир Путин в Женева, която "ще даде опция да се изяснят мотивите за различия и се надявам да има прогрес към понижаване на конфликтността в кибернетичното, морското и галактическото пространство ".

Запитан "кой е врагът " на НАТО, Макрон отговори: Всяка мощ, всеки състезател, който се стреми да повреди териториалната целокупност на алианса, който заплашва сигурността на членовете на алианса.

"Ако дадена районна мощ бе понечила да заплаши териториалната целокупност на един от членовете на алианса, тя щеше да е врагът ", сподели той. "И явно ислямисткият тероризъм е зложелател на НАТО, тъй като той заплаши същността на нашите общества, което оправдава наличието на НАТО в интернационалната коалиция в иракско-сирийската зона ", добави френският президент.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР