Президентът на Франция Еманюел Макрон обяви, че застава зад коментарите

...
Президентът на Франция Еманюел Макрон обяви, че застава зад коментарите
Коментари Харесай

Макрон не се отрича от думите си за мозъчната смърт на НАТО

Президентът на Франция Еманюел Макрон разгласи, че застава зад мненията си, че НАТО е в положение на " мозъчна гибел " и че трансатлантическият съюз за сигурност трябвало да бъде явен за това каква е главната му цел, оповестява " Ройтерс ".

Говорейки на конференция дружно с американския си сътрудник Доналд Тръмп в коридорите на срещата на високо ниво на НАТО, Макрон посочи, че западният боен алианс даже не може да реализира единодушие за модерно определение на тероризма .

Междувременно Макрон упрекна Турция, съдружник в НАТО, че " от време на време " колаборира с проксита на терористичната формация ДАЕШ ( " Ислямска страна " ).

Френският държавен глава също по този начин разкритикува Анкара за закупуването на противоракетната система С-400 от Русия , изтъквайки, че Анкара, като член на НАТО, механически не може да придобива противовъздушните системи.

Макрон акцентира също по този начин, че стабилността в Европа зависи от разговора с Москва , добавяйки, че статуквото не е най-хубавото решение при настоящето положение на нещата.
 Франция се отделя от НАТО след оскърбителния коментар на Макрон, вижда Доналд Тръмп
Франция се отделя от НАТО след оскърбителния коментар на Макрон, вижда Доналд Тръмп

Това съобщи президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп в Лондон преди двудневната среща на върха на НАТО

Междувременно Тръмп, седящ до френския президент, се опита да предложи, че Франция би трябвало да одобри някои от хванатите бойци на ДАЕШ в Сирия, на което Макрон незабавно му отвърна, като го скастри .

" Имаме голямо количество хванати бойци, бойци на ДАЕШ в Сирия. Всички те са задържани, само че доста са от Франция, доста са от Германия, Англия ", сподели Тръмп, допълвайки: " Те са най-вече от Европа... бихте ли желали някакви хубави бойци на ДАЕШ? Мога да ви ги дам. Можете да вземете всеки, който желаете . "

" Нека бъдем съществени ", отвърна му Макрон, изтъквайки: " Последната численост бойци са бойците, идващи от Сирия, от Ирак. Вярно е, че имате задгранични бойци, идващи от Европа, само че това е мъничко малцинство от цялостния проблем, който имаме ... второ, някои от задграничните бойци са в Ирак поради - имаме филантропичен метод за деца, доста проведен, и ще имаме метод, съгласно който ще преглеждаме всеки обособен случай. Но би трябвало да приключим войната против ДАЕШ и да не вършим каквито и да е неточности. Проблем номер едно не са задграничните бойци . Това са бойци на ДАЕШ под надзор и имате от ден на ден и повече такива бойци поради обстановката през днешния ден. "

" Ето за какво той е огромен политик ", сподели Тръмп, пробвайки се да се възвърне от рецензиите на Макрон, допълвайки: " Това беше един от най-големите неотговори, които съм чувал . И това е ОК. "

Тръмп от своя страна разгласи, че ще гледа да наложи наказания на Турция поради закупуването на съветската ракетна система С-400 , обвинявайки предшественика си Барак Обама, че не е продал на Анкара американска противоракетна система ( " Пейтриът " ).
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР