Президентът на Франция Еманюел Макрон обяви, че страната му ще

...
Президентът на Франция Еманюел Макрон обяви, че страната му ще
Коментари Харесай

Франция се нуждае от най-малко 40 млн. маски на седмица, обяви Макрон

Президентът на Франция Еманюел Макрон разгласи, че страната му ще усили производството на маски и респиратори в отговор на незабавната потребност в лечебните заведения и старческите домове, осведоми " Ройтерс ".

Макрон заяви по време на посещаване в цех за маски, че Франция се нуждае от минимум 40 милиона маски на седмица и че сега запасите и производството в страната не са задоволителни.
 Съединени американски щати пращат помощ на Италия, Франция и Испания против COVID-19
Съединени американски щати пращат помощ на Италия, Франция и Испания против COVID-19

След като Русия изпрати техника

Заводите в страната ще усилят производството си и до края на април те ще могат да създават по 15 милиона маски на седмица , заяви още Еманюел Макрон.
 Снимка 473697
Източник:

Френският водач сподели, че Франция основава консорциум за произвеждане на вентилатори. Групата ще бъде ръководена от производителя на респиратори Air Liquide и в нея ще вземат участие също производителите на коли и автомобилни елементи Valeo, PSA и Schneider Electric.

Във Франция повече от 45 000 души са с ковид, а над 3000 са умряли, близо 8000 са се възстановили.
 Франция с над 3000 умряли от ковид
Франция с над 3000 умряли от ковид

Франция е четвъртата страна в света по смъртност от ковид

По последни данни на Световната здравна организация по света има над 697 000 доказани случая, а умрелите са повече от 33 000. Регистрирани са случаи в 203 страни и територии. Данните на Университет " Джон Хопкинс " демонстрират над 800 000 случая и над 38 000 умряли в 178 страни, възстановили са се повече от 170 000.

Можете да следите случаите на ковид в България на уеб страницата на Военномедицинска академия, на уеб страницата на Министерството на здравеопазването и за света на инфографиките на Световната здравна организация и на Университет " Джон Хопкинс ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР