Президентът на Франция Еманюел Макрон обяви, че европейските държави трябва

...
Президентът на Франция Еманюел Макрон обяви, че европейските държави трябва
Коментари Харесай

Макрон за въоръжената надпревара: ЕС не може да остане зрител в един все по-нестабилен свят

Президентът на Франция Еманюел Макрон разгласи, че европейските страни би трябвало да работят самодейно в изискванията на конкуренция във връзка с нуклеарните оръжия, откакто той изложи тактиката на Франция за нуклеарните оръжия.

Изказвайки се пред военнослужещи в Париж, Макрон прикани страните членки на Европейския съюз да предложат " дневен ред за интернационален надзор на оръжията ".

Той също по този начин е предложил европейците да " не се лимитират до ролята на фенове " в миг, когато съществуващите контракти за неразпространение на нуклеарните оръжия се слагат под въпрос.

" Европейците би трябвало групово да осъзнаят, че при липса на правна рамка, те биха могли бързо да се окажат изложени на обновяване на стандартна или даже нуклеарна въоръжена конкуренция на тяхна територия ", акцентира френският държавен глава.

Макрон посвети огромна част от вниманието си като президент на модернизацията на военната тактика на Франция и Европа. Той предложи " същинска европейска войска ", която да понижи зависимостта от Съединени американски щати и за основаването на формирование за военна намеса отвън НАТО, известна като Европейска самодейност за интервенция, към която към този момент се причислиха 14 европейски страни.

Страховете от интернационална нуклеарна въоръжена конкуренция понижиха с края на Студената война, само че още веднъж се появиха, откакто Съединени американски щати и Русия се отдръпнаха от няколко контракта за надзор на оръжията, в това число този, който забраняваше ракети с нуклеарни бойни глави. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР