Президентът на Франция Еманюел Макрон обеща 1.5 милиарда евро публично

...
Президентът на Франция Еманюел Макрон обеща 1.5 милиарда евро публично
Коментари Харесай

Франция инвестира €1,5 милиарда в изкуствен интелект

Президентът на Франция Еманюел Макрон даде обещание 1.5 милиарда евро обществено финансиране за насърчаване на изкуствения разсъдък до 2022 година, предава Reuters. С това президентът се надява да обърне наклонността млади гении в сферата да напущат страната, както и страната да настигне софтуерните колоси от Съединени американски щати и Китай.

Инвестицията е част от тактика, показана от водача на центристите в елитния институт на College de France. Настроеният удобно към бизнеса Макрон желае да трансформира Франция в " стартъп нация " и залага на облекчаването на трудовото законодателство и вложенията в технология, с цел да сътвори работни места и вероятно компания, която да е способна да се изправи против превъзходството на Гугъл и Фейсбук.

" Нямаме никакъв късмет да направляваме резултатите (от тези технологии) или да имаме думата по тези въпроси, в случай че изпуснем началото на войната ", споделя президентът.

Първата огромна цел е подобряването на висшето обучение във Франция, което през днешния ден образова математици и компютърни инженери, които по-късно напущат за работни позиции в най-големите софтуерни компании в Съединени американски щати. Фейсбук отвори център за проучване на опциите на технологията изкуствен интелект в Париж през 2015 година

Правителствен отчет уточни още и потребността от по-тясно съдействие сред държавното управление, изследователските центрове и частните компании, което да задържи най-талантливите инженери във Франция. Една от концепциите е за облекчение на изискванията, при които откриватели, наети от страната, да могат да работят и за частни компании.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР