Президентът на Франция Еманюел Макрон e отказал да направи тест

...
Президентът на Франция Еманюел Макрон e отказал да направи тест
Коментари Харесай

Макрон отказа на Кремъл тест за ковид, за да не му вземат ДНК

Президентът на Франция Еманюел Макрон e отказал да направи тест за коронавирус в Русия, когато дошъл в страната за среща с президента Владимир Путин. Причината за това е, с цел да не може Кремъл да разполага с ДНК на Макрон.

В резултат на това, френският държавен глава е бил държан на съществено разстояние от съветския водач по време на продължителните диалози за украинската рецесия, които се организираха в Москва, предва " Ройтерс ".

Те бяха снимани да седят на противоположните краища на голяма маса, толкоз дълга, че предизвика сатирични мнения в обществените мрежи и спекулации, в това число от дипломати, че Путин може би я употребява, с цел да насочи обръщение.

Но двама източници на организацията, които са наясно със здравния протокол на френския президент споделили пред Ройтерс, че на Макрон му е бил даден избор: или да одобри да му бъде изработен PCR тест от съветските управляващи и да му е разрешено, да се приближи до Путин, или да откаже и да съблюдава строга обществена отдалеченост.

„ Знаехме доста добре, че това значи никакво здрависване и тази дълга маса. Но ние не можехме да се съгласим те да имат ДНК на президента “, споделил единият от източниците.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков удостовери, че Макрон е отказал да бъде тестван и добави, че Русия не е имала проблем с това, само че то значи съблюдаване на 6-метрова отдалеченост от Путин, с цел да бъде непокътнато здравето му. „ В това няма политика, това не повлия по никакъв метод на договарянията “, посочи Песков.

Втори източник от антуража на Макрон е декларирал, че вместо това френският водач си е направил френски PCR тест преди да замине и антигенен тест, осъществен от личния му доктор, когато е дошъл в Русия. „ Руснаците ни споделиха, че Путин би трябвало да бъде държан в строга здравна изолираност “, разкрил източникът.

От офиса на Макрон споделиха, че съветският здравен протокол „ не ни се коства нито допустим, нито съчетаем с рестриктивните мерки на нашия график “, като се позоваха на продължителността на времето, което би било належащо за изчакване на резултатите.

На въпрос съответно за кражбата на ДНК, от офиса на Макрон споделиха: „ Президентът има лекари, които дружно с него дефинират разпоредбите, които са допустими или не във връзка с личния му здравен протокол “.

В четвъртък, три дни след срещата сред Макрон и Путин, съветският водач одобри казахстанския президент Касим-Жомарт Токаев. Двамата мъже се ръкуваха и седнаха близо един до различен, разграничени единствено от дребна масичка за кафе.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР