Президентът на Франция Емануел Макрон и новоизбраният министър-председател Габриел Атал

...
Президентът на Франция Емануел Макрон и новоизбраният министър-председател Габриел Атал
Коментари Харесай

Атал вече работи по съставянето на ново правителство на Франция

Президентът на Франция Емануел Макрон и новоизбраният министър-председател Габриел Атал към този момент работят по съставянето на ново държавно управление , заяви Reuters.

Това се случва едвам ден след назначението на най-младия министър председател на страната. Вчера Атал даде обещание да бъде самоуверен и да помогне на центристката и да помогне бързо на центристката партия.

Според публикувана в медиите информация, спокоен, че ще резервира поста си е актуалният вътрешен министър на Франция Джералд Дарманин . Вероятно няма да бъде заменен и министърът на финансите Бруно Ле Майре, който заема длъжността през последните 7 години.

Ротациите ще усилят възможностите за триумф на Макрон през идващите президентски избори през 2027 година

Все още не е ясно по кое време новият кабинет ще бъде назначен. Въпреки това президентът на Сената Джерард Ларчър съобщи в телевизионно изявление, че това ще стане до края на седмицата.

Припомняме, че до назначението на Габриел Атал се стигна, откакто френският. 

Смяната на министър-председателя идва след година, белязана от политически рецесии, провокирани от оспорваните и.

Освен това промяната става единствено пет месеца преди изборите за Европейски парламент , като евроскептиците се чака да реализират рекордни облаги във време на необятно публикувано публично неодобрение от възходящите разноски за живот и неуспеха на европейските държавни управления да лимитират миграционните потоци.

Във Франция социологическите изследвания демонстрират, че партията на Макрон изостава от крайнодесния водач Марин льо Пен с към осем до 10 пункта преди вота през юни.
 Франция има своя най-млад министър-председател
Франция има своя най-млад министър-председател

34-годишният Габриел Атал е най-младият министър председател на страната
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР