Президентът на Франция е на посещение днес и утре в

...
Президентът на Франция е на посещение днес и утре в
Коментари Харесай

Макрон започва двудневно посещение в Нидерландия

Президентът на Франция е на посещаване през днешния ден и на следващия ден в Нидерландия. Визитата включва среща с нидерландската кралска двойка и  реч на Макрон по отношение на Европа, която е предстояща с огромен интерес след породилите дискусия негови думи за Тайван след аудиенция му в Китай, съобщи Франс прес.

В Нидерландия с Макрон ще пристигна  и първата дама Бриджит. Двамата ще бъдат посрещнати с военни почести от крал Вилем-Александър и брачната половинка му Максима в Кралския замък в Амстердам  в 9 ч. по Гринуич. После ще има банкет, по-късно частен обяд. Вечерта ще има държавен прием, на който са поканени нидерландският артист Дейв, който е доста известен във Франция, архитектът Рем Колхас и шефът на " Тур дьо Франс " Кристиан Прюдом.

Днес следобяд в нидерландския институт " Нексус " в Хага Макрон ще показа и визията си за суверенитета и сигурността на Европа в региона на стопанската система и индустрията.

Утре пък Париж и Хага ще подпишат пакт за нововъведенията, в който централно място ще има съдействието при производството на полупроводници, енергетиката и квантовата физика. Макрон ще посети и лабораториите за квантова физика на университета в Амстердам.

Преди да се приберат в Париж, семейство Макрон дружно с кралското семейство на Нидерландия ще прегледат и ретроспективната изложбата на Вермеер в " Райксмузеум " в Амстердам.

Това е първата аудиенция на френски президент в Нидерландия от 2000 година През 2016 година нидерландската кралска двойка пък беше във Франция.

Посещението на Макрон в Нидерландия и срещите му с краля ненапълно компенсират провалената английската кралска аудиенция във Франция. Визитата на Чарлз Трети бе анулирана поради общонационалните мобилизации против пенсионната промяна. Пореден ден на такава готовност ще има в четвъртък, в навечерието на предстоящо основно мнение по тематиката от Конституционния съвет на Франция, от което зависи бъдещето на пенсионната промяна, планувана от Макрон.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР