Президентът на Франция Доналд Тръмп заяви в понеделник, че той

...
Президентът на Франция Доналд Тръмп заяви в понеделник, че той
Коментари Харесай

Макрон посочи, че двамата с Тръмп са гаранти на световния ред!

Президентът на Франция Доналд Тръмп съобщи в понеделник, че той и американския му сътрудник Доналд Тръмп са „ гарантите “ на многостранния международен ред против вилнеещите закани за сигурността, написа Politico.eu, представено от " Фокус ".

Макрон направи този коментар на слизане от своя аероплан на военновъздушната база „ Ендрюс “ край Вашингтон и преди да се насочи към Белия Дом, с цел да се срещне с американския държавен глава и да стартира тридневната си аудиенция, главните тематики на която ще бъдат търговията и интернационалната сигурност, написа изданието.

„ В това време, ние, Франция и Съединени американски щати, имаме доста огромна отговорност... Ние сме гаранти на актуалната многоликост и си мисля, че в хода на тези диалози имаме да вземем и подготвим доста значими решения “, съобщи френският държавен глава.

„ Политико “ изяснява, че акцента на френския водач върху „ многостранността “ идва преди срещата очи в очи с Тръмп, която би трябвало да се организира във вторник и съществени тематики на която ще бъдат договарянията със Северна Корея и нуклеарната договорка с Иран, която американският президент желае да промени, а в случай че не успее, да излезе от нея.

Отношението на американския президент към контрактуваната по времето на президента Барак Обама договорка с Ислямската република провокира неодобрение в Европа. Тръмп заплаши да излезе от договорката до 12 май, в случай че тя не бъде изменена съгласно условията на Съединени американски щати, които са към програмата за произвеждане на балистични ракети на Техеран и някои клаузи, вдигащи финансовите наказания против близкоизточната страна.

Преди визитата на Макрон, редица френски публични лица обявиха, че френският президент ще се опита да убеди американския си сътрудник да не вади Вашингтон от договорката – ход, който европейците считат, че ще навреди на районната сигурност – само че предизвестиха да не се таят огромни очаквания за „ дипломатически пробив “ по този въпрос. По време на визитата е планувано и изявление на Макрон пред Конгреса на САЩ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР