Президентът на ФИФА Джани Инфантино защити решението Световното първенство по

...
Президентът на ФИФА Джани Инфантино защити решението Световното първенство по
Коментари Харесай

Президентът на ФИФА се опита да защити Световното в Катар: Чувствам се арабин, гей и мигрант

Президентът на ФИФА Джани Инфантино отбрани решението Световното състезание по футбол да се организира в Катар, като в същото време се опита да покаже съпричастност към маргинализираните групи в страната.

Той откри обичайна конференция преди шампионата с дълъг монолог, в който атакува тези, които подлагат на критика семейството на Катар. Инфантино упрекна Запада в " двуличие " във връзка отразяването на положението на правата на индивида в Катар. Най-голямото футболно събитие тази година се организира в арабската страна, която е упреквана за редица нарушавания в тази област, в това число за метода, по който се отнася с работещите в нея мигранти и ЛГБТК+ общността.

" Днес се усещам катарец. Днес се усещам арабин. Днес се усещам африканец. Днес се усещам гей. Днес се усещам човек с увреждания. Днес се усещам (като) друмник. Днес се усещам (като) служащ от мигрантски генезис ", съобщи президентът на ФИФА.

Той продължи с история по какъв начин е израснал като дете от мигрантско семейство в Швейцария и е бил унизен поради акцента си. И по-късно разясни:

" Разбира се, аз не съм катарец, не съм арабин, не съм африканец, не съм гей, не съм човек с увреждания. Но се усещам по този начин, тъй като знам какво значи да бъдеш подлаган на дискриминация, да бъдеш унизен като чужденец в непозната страна ".

Предстоящото футболно събитие беше засенчено от редица проблеми в Катар и даже, който стана специфичен дипломат на страната.

Инфантино сподели, че европейските народи би трябвало да се извинят за действията, които са направили в личната си история, вместо да се концентрират върху проблемите на мигранти в Катар. Той похвали държавното управление на арабската страна за това, че притегля мигранти за работа.

" Ние в Европа затваряме границите си и не разрешаваме на процедура на нито един служащ от тези страни, които явно получават доста ниски приходи, да работи законно в нашите страни. Ако Европа в действителност се интересуваше от ориста на тези хора, то тя също би могла да постъпи като Катар. Дайте им някакво бъдеще, някаква вяра. Но това предоставяне на морални поучения е просто двуличие ", прикани президентът на ФИФА.

Катар е наследствена монархия, която има безспорна власт над всички държавни решения и следва ултраконсервативна форма на исляма, известна като уахабизъм. През последните години страна се преобрази след откритите залежи на природен газ през 90-те години на предишния век, само че продължава да се сблъсква със строги интернационалните рецензии в разнообразни области.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР