Президентът на ФИА Жан Тод възкреси идеята за "глобален двигател",

...
Президентът на ФИА Жан Тод възкреси идеята за "глобален двигател",
Коментари Харесай

Президентът на ФИА предлага глобален двигател за Ф1 и останалите серии


Президентът на ФИА Жан Тод възкреси концепцията за "глобален мотор ", който да може да се употребява както във Формула 1, по този начин и в останалите серии от моторните спортове. Концепцията беше препоръчана в началото преди десетина години. Тогава организацията разпореди на инженерни консултанти да проучат опцията за общи пакетни регулации за базов мотор, който да бъде приспособен за всичките 11 шампионата по света.

През 2009 изследването стигна до извода, че съревнования, които варират от Формула 1 и Индикар до ралита, туристически коли и прототипи, могат да употребяват разнообразни версии на еднакъв мотор. Докладът, обаче, регистрира също по този начин, че сходен вид би бил прекомерно безценен, а също така е противоречиво дали в действителност е удобен.

Предвид забележителните средства, които са нужни все още, с цел да се построи мотор от актуалната хибридна епоха във Формула 1, Жан Тод счита, че съживяването на концепцията за обща задвижваща единица наподобява атрактивна.

"Може би би трябвало да помислим дали можем да използваме Ф1 мотора в други категории на моторния спорт, макар че няма да е елементарно. "

На този стадий, обаче, наподобява малко евентуално Тод да бъде подсилен от фирмите производители.

Повече информация за Формула 1 можете да прочетете на уеб страницата formula1.sportal.bg


Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР