Президентът на Ферари Серджо Маркионе продължи с атаките към ръководството

...
Президентът на Ферари Серджо Маркионе продължи с атаките към ръководството
Коментари Харесай

Култов Маркионе: Рос Браун се прави на Мойсей във Ф1

Президентът на Ферари Серджо Маркионе продължи с офанзивите към управлението на Формула 1 и по-специално спортния шеф Рос Браун.

По време на вчерашния коледен обяд в Маранело огромният необут за следващ път акцентира, че не се майтапи в заканите си да извади тима от шампионата. Една от аргументите е точно Браун, който съгласно Маркионе се насочва към „ способи, които са против ДНК-то” на спорта.

Ф1 премахма нежното пристъствие преди стартовете?

„ Имам чудесни взаимоотношения с Чейс Кери (шефът на Ф1 – б.р.). Видяхме се преди десетина дни и имахме много открит диалог”, разяснява Маркионе.

„ Това, за което никак не ми дреме, е по кое време Рос Браун ще се появи и ще разгласи, че се махат девойките от стартовата решетка. И по какъв начин тъкмо би трябвало да бъдат конструирани моторите и шаситата”, добави италианецът.

„ Този човек се държи като Мойсей, който чете Десетте Божи заповеди. А когато аз се обадя на шефа на Мойсей, той ме твърди, че това е било единствено неговото персонално мнение.”

Бъдещите нововъведения във Ф1 за 2018-а

„ Затова не искам да се забърквам в сходен обществен дебат. Искам да седна и да приказвам с хората, които в действителност взимат решенията. Няма да е от изгода да забърквам медиите.”

„ Когато Рос Браун ми твърди, че моторите са били прекомерно комплицирани, аз запитвам: „ Какво очакваш, щом костват по 15 милиона евро?” „ Либърти Медия” са прави, че би трябвало да подобрят шоуто. Не бях изключително разчувствуван от последното съревнование за годината, тъй като в границите на 50 обиколки нищо не се случваше. Това обаче не е по виновност на моторите.”

„ В един съвършен свят бих захвърлил всички правила в коша. Вместо това се стига до оферти, които биха довели до това колите да се разграничат само по цвят. Ако това е бъдещето на Формула 1, то Ферари се нуждае от единствено 3 секунди, с цел да реши дали да си тръгне”, заключи Маркионе.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР