Президентът на Федералния резерв на Атланта Рафаел Бостик каза, че

...
Президентът на Федералния резерв на Атланта Рафаел Бостик каза, че
Коментари Харесай

Бостик от Фед предупреждава, че напредъкът на САЩ по отношение на инфлацията вероятно ще се забави

Президентът на Федералния запас на Атланта Рафаел Бостик сподели, че инфлацията може да се „ люлее “, в случай че политиците понижат лихвените проценти прекомерно рано, предупреждавайки, че инфлацията спада към задачата на централната банка от 2% евентуално ще се забави през идващите месеци, заяви Financial Times в неделя.

Бостич, който ще бъде член с право на глас във Федералния комитет за отворен пазар тази година, сподели, че „ чака да види доста по-бавно напредване на инфлацията напред “, добавяйки, че има „ някои опасности инфлацията да спре изцяло “ съгласно отчета.

Президентът на Фед в Атланта призна, че ценовият напън е намалял по-бързо, в сравнение с е очаквал през 2023 година, само че въпреки всичко счита, че инфлацията евентуално ще бъде близо 2,5% до края на годината и ще доближи задачата на Фед едвам през 2025 година, сподели FT.

След гласуването на политиката на Фед през декември, Bostic сподели, че счита, че лихвите ще би трябвало да останат арестувани до края на лятото. Той сподели пред Financial Times, че неси...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР