Президентът на Федералната мрежова агенция на Германия Клаус Мюлер предполага,

...
Президентът на Федералната мрежова агенция на Германия Клаус Мюлер предполага,
Коментари Харесай

Шефът на Федералната мрежова агенция на Германия очаква газохранилищата да се напълнят изцяло до края на лятото

Президентът на Федералната мрежова организация на Германия Клаус Мюлер допуска, че газовите складове ще бъдат напълно цялостни единствено след няколко месеца.  " Ако всичко върви добре, ще имаме цялостни газохранилища до края на лятото ", сподели Мюлер пред издания на медийната група " Функе ", представен от сп. " Шпигел ". Той акцентира обаче, че енергийната рецесия към момента не е завършила.

" В случай, че идната зима в Европа е студена, ще се радваме, в случай че още веднъж сме взели положителни защитни ограничения. А и би трябвало да покажем взаимност с нашите европейски съседи ", предизвести Мюлер.

Той прикани потребителите на газ също да стартират да се приготвят за зимата занапред. " Трябва да употребявате лятото, с цел да " зазимите " къщата или жилището ". По думите му потреблението на сила ще се спести, в случай че на къщите им бъдат направени изолации, съоръжения на нови отоплителни системи. Това се отнася както за притежателите, по този начин и за наемателите им.

Проверка на Българска телеграфна агенция в профилираната платформа KYOS European Gas Analytics сочи, че към 7 юни подземните газохранилища в Германия са цялостни на 76,2 на 100 при приблизително за Европа 70,7 %. Най-запълнени са хранилищата в Испания - 95,8 % и Швеция - 95,3 %, а минимум газ има в хранилищата в Латвия - 52,9 на 100. В България те са запълнени на 85,6 %.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР