Президентът на Европейския съвет, Шарл Мишел, призова Турция да продължи

...
Президентът на Европейския съвет, Шарл Мишел, призова Турция да продължи
Коментари Харесай

ЕС призова Турция да разреши споровете в Средиземно море

Президентът на Европейския съвет, Шарл Мишел, прикани Турция да продължи да работи в посока разрешаване на разногласието с Гърция и Кипър за добива и проучванията за природен газ в Средиземно море. Това се случи по време на среща в Анкара с президента Реджеп Ердоган, отдадена на търговията и бежанците, съобщи „ Ройтерс “.

Напрежението в Средиземноморието ескалира предишното лято, когато фрегати от турския и гръцкия флот ескортираха плавателни съдове, търсещи въглеводородни находища във води, чието владеене се оспорва.

Европейският съюз изрази поддръжка за Атина, до момента в който Анкара упрекна блока в користолюбие и нарушение на обещания по мигрантската договорка от 2016 година.

Визитата на Мишел и ръководителя на Европейската комисия, Урсула фон дер Лайен, идва след срещата на върха на Европейски Съюз предишния месец, на която общността съобщи, че може да стартира работа за по-дълбоки търговски връзки и обезпечаване на повече пари за бежанци в Турция.

Освен това блокът към този момент предизвести Анкара за възможни наказания, в случай че енергийните изследвания в противоречиви води продължат, а през март бе разкритикувано и решението на Ердоган да изтегли страната си от Истанбулската спогодба, обвързвана със отбраната на дамите от принуждение.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР