Президентът на Европейската централна банка Кристин Лагард приветства предложения вчера

...
Президентът на Европейската централна банка Кристин Лагард приветства предложения вчера
Коментари Харесай

Лагард приветства френско-германското предложение за възстановителен фонд от 500 млрд. евро

Президентът на Европейската централна банка Кристин Лагард приветства оферти през вчерашния ден от Франция и Германия фонд на стойност 500 милиарда евро, като сподели, че той ще донесе дълго чаканото облекчение на най-тежко потърпевшите от ковид страни от Европейски Съюз, предадоха Ройтерс и Франс прес.

" Френско-германските оферти са амбициозни, целенасочени и добре пристигнали ", сподели Лагард в изявление за четири водещи европейски печатни издания, откакто оповестеният проект увеличи курса на еврото и понижи доходността на италианските облигации.

Предложенията " отварят пътя за дълготрайно заемане на средства от Европейската комисия и на първо място разрешават значима директна бюджетна помощ за редица страни членки, които са най-тежко наранени от рецесията, сподели Лагард за вестниците " Ханделсблат ", " Ле-з-еко ", " Кориере каузи сера " и " Ел Мундо ".

Предложението, оповестено по-рано през вчерашния ден от немския канцлер Ангела Меркел и френския президент Еманюел Макрон, цели основаване на краткотраен фонд за възобновяване като се привлекат средства от финансовите пазари " от името на Европейски Съюз ", осведоми Българска телеграфна агенция.

Осигурените средства ще бъдат предоставени на страните членки и на секторите и районите, които са най-силно наранени от рецесията.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР