Президентът на Европейската централна банка Кристин Лагард Кристин Лагард -

...
Президентът на Европейската централна банка Кристин Лагард Кристин Лагард -
Коментари Харесай

Президентът на ЕЦБ: В тази кризисна обстановка, Европа има много силна позиция

Президентът на Европейската централна банка Кристин Лагард  Кристин Лагард Кристин Лагард - френски правист и политик. Родена на 1 януари в Париж. Следва в Съединени американски щати и Франция. От 1981 съобщи в четвъртък, че поддържа процеса на неоглобализация в разгара на рецесията, дължаща се на войната в Украйна и последствията от нея върху международната стопанска система, осведоми БНР.

" Не поддържам деглобализацията, а по-скоро неоглобализацията, учредена на правила, разнообразни от това да бъдем все по-евтини и все по-бързи. Убедена съм, че обосновката да бъдем все по-сигурни и все по-близки ще надделее. И в тази конюнктура, Европа в действителност има доста мощна позиция ", уточни Лагард пред френското списание Madame Figaro.

Освен това шефът на ЕЦБ се съгласи с обстоятелството, че рецесията с Covid-19 е подчертала неправилното действие на глобализацията. Въпреки това " независимостта се реализира посредством нашарване на източниците на доставки и посредством търсене на сигурност посредством непосредственост ", добави тя.

Лагард означи, че ЕЦБ би трябвало да вземе поради изменението на климата, когато взема решения по отношение на паричната си политика, защото то има ясно влияние, изключително върху инфлацията.

" Ако от ден на ден и повече климатични бедствия, засушавания и апетит се случват по целия свят, това ще има отражение върху цените, върху застрахователните награди и върху финансовия бранш. Трябва да вземем това поради “, сподели шефът на централната банка.

Тя също по този начин уточни, че може да си показа, че другите екологични, обществени и управнически стандарти ще бъдат хармонизирани и затегнати много бързо.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР