Президентът на Европейската централна банка (ЕЦБ) Марио Драги определи търговските

...
Президентът на Европейската централна банка (ЕЦБ) Марио Драги определи търговските
Коментари Харесай

Марио Драги посочи най-големият риск за световната икономика

Президентът на Европейската централна банка (ЕЦБ) Марио Драги дефинира комерсиалните спорове като главният източник на неустановеност за международната стопанска система, съобщи Асошиейтед прес.

Вдигането на мита като част от комерсиална война може да навреди на стопанската система като засегне бизнес доверието и актуалните комплицирани вериги за основаване на стойност сред компании в разнообразни страни, съобщи той на постоянен брифинг след съвещанието на ЕЦБ, на което Европейската централна банка удостовери проектите си последователно да спре програмата си за месечно изкупуване на облигации до края на годината. Институцията също по този начин реши да остави без смяна водещите си лихви на рекордно ниското им, близо нулево, ниво..

Централният банкер на еврозоната прикани за мощни регулации и надзор, с цел да не се допусне да се повтори международната финансова рецесия, добавя Ройтерс.

Всички банки са по-силни през днешния ден, 10 години откакто колапсът на американската капиталова банка Леман брадърс (Lehman Brothers) разпали рецесията, разяснява още Драги.

В същото време обаче огромна част от банковия бизнес е трансферирана към небанковия финансов бранш, което значи, че идната стъпка е да се вкарат мощни регулации и контрол, означи шефът на ЕЦБ.

Експертите на ЕЦБ са намалили прогнозите си за икономическия напредък на Еврозоната от 2,1 на 100 до 2 на 100 за настоящата година и от 1,9 на 100 до 1,8 на 100 за следващата година, съобщи Българска телеграфна агенция.

Причина за малко по-слабия предстоящ напредък е леко намалялото търсене от страни отвън валутния съюз, посочи Драги. Въпреки това еврозоната се радва на " продължаващ напредък с необятна основа ", добави той.

Драги отдели особено внимание на казуса с игалианския дълг и акцентира, че европейската централна банка (ЕЦБ) към този момент чака освен думи, а и " дейности " от популисткото държавно управление на Италия след успокояващите изказвания на Рим на фона на опасенията от мощно отклоняване на така и така към този момент гигантския дълг на страната. Чухме обещанието на италианския министър председател и на двама негови министри страната да съблюдава европейските бюджетни правила, съобщи Драги, представен от Българска телеграфна агенция. " Думите обаче се променяха доста пъти през последните месеци и чакаме към този момент каузи, изключително по проектозакона за финансите ", добави централният банкер, който също е италианец.
В същото време през днешния ден Рим изрази неодобрение от проектобюджета на Европейски Съюз за 2021-2027 година, акцентирайки, че той не дава отговор на упованията на жителите. " Сегашното предложение на Комисия наподобява несъответстващо, тъй като то не дава отговор задоволително на паниките и упованията на жителите ", съобщи италианският външен министър Енцо Моаверо след среща в Рим с еврокомисаря по бюджета Гюнтер Йотингер, осведоми Агенция Франс Прес.

Италия упорства за повече пари, с цел да може да реши миграционния проблем, който е изключително сензитивна тематика на полуострова от идването на власт на новото държавно управление, в което влезе и извънредно дясната " Лига ". Възраженията по бюджета идват и на фона на подписаното през днешния ден съглашение с Германия за връщане на мигрантите.

" Италия отстоява тезата, че е належащо по-голямо внимание към миграцията и то най-много посредством (осигуряването - бел. ред.) на доста по-голямо финансиране за социално-икономическото развиване на страните на генезис и пренос на мигрантите ", означи Моаверо.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР