Президентът на Европейската централна банка (ЕЦБ) Кристин Лагард заяви, че

...
Президентът на Европейската централна банка (ЕЦБ) Кристин Лагард заяви, че
Коментари Харесай

Кристин Лагард: Инфлацията в еврозоната е прекалено висока и ще се задържи дълго време

Президентът на Европейската централна банка (ЕЦБ) Кристин Лагард съобщи, че инфлацията в еврозоната е прекомерно висока и ще се задържи висока за нескончаем интервал от време.

В своя тирада на немско банково събитие в Хановер Лагард означи, че " инфлацията е прекомерно висока и се чака да остане такава прекомерно дълго ", само че даде обещание, че ЕЦБ е " решена навреме " да реализира целевото си равнище от 2 на 100.

Тя също по този начин означи, че продължава несигурността във връзка с успеваемостта или въздействието на ограниченията на паричната политика, наблягайки " нуждата да продължим нашия цикъл на повишение на лихвите ".

Кристин Лагард посочи, че новите макроикономически прогнози ще бъде налични за срещата на ЕЦБ на 15 юни, което ще помогне на централните банкери да преценяват идващите стъпки, защото все още те не могат да потвърдят задоволството си от инфлационните вероятности.

Savings banks have been pivotal to Germany’s success. They are also an intersection point between our monetary policy and the economy.

At, I explained factors determining our future decisions towards reducing inflation.

Read my speech

Изявлението на шефа на ЕЦБ е реалност, откакто по-рано през днешния ден Евростат регистрира, че годишната инфлация в еврозоната е спаднала през май до 6,1% (най-ниско равнище от февруари 2022 г.) от 7% през април.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР